Finansfeber - -ett skrått blikk på finans

Om Finansfeber
 
Finansfeber skal være en motvekt til mainstream finans-media, hvor analytikere, sjeføkonomer, og diverse finansaktører får boltre seg i alt for fri dressur.En målsetning er å sile ut god informasjon fra kilder som oppfattes mye mer troverdig enn de som figurerer i finansmediene.
De dyktige folkene med de smarte rådene, finnes der ute, men denne informasjonen drukner lett blandt all støy.

Et mål med nettsiden er derfor å videreformidle/forklare god og relevant informasjon.
 
Finansfebers hovedsyn er at gjeldssituasjonen og den frenetiske økningen av pengemengden, spesielt i USA, Japan og Europa, gjør at vi står overfor voldsomme og uungåelige endringer i verdens finansmarkeder og realøkonomi. Bl. a. i form av kraftig inflasjon (Des. 2010).


En annen kilde til stadig irritasjon er meglerhusene:
Kurser som blir manipulert og kjørt opp og ned. Plutselige kursbevegelser som stemmer godt overens med nyheter som blir sluppet for oss dødelige etter mye av gevinsten er tatt ut.
 
Analytikere som kommer med kjøp og salgsanbefalinger, er ofte like pålitelige som en russ med med 3 i promille, som forsøker å treffe et pissoar på et dårlig belyst offentlig toalett. Vi mener at det er på høy tid at den jevne investor-i-gata får en mulighet til å enkelt følge med på hvor treffsikre disse analytikerne er. ..
 
Finansfeber mener at mange av de såkalte analysene som meglerhusene øser ut, ikke er annet enn salgsmateriale laget på bestilling fra enten selskapet selv, eller store kunder som skal inn, eller ut av aksjen:
 
  • Hvor ofte har ikke et meglerhus kommet med en "bull" analyse av en aksje, for så å være største nettoselger av nettopp denne aksjen?
      (=stor kunde som genererer mye kurtasje som skal ut)
 
  • Kursdrivende analyser/handelsmønstre før offentliggjøring av emisjoner.
 
  • Konstant snakke opp makrobildet for å sikre en jevn strøm av investorer og penger inn i markedet, og dermed nye kurtasjekroner.
 
 
Monkey businessHvis du ønsker å lære mer om hvordan mange analytikere kommer frem til tallene i sine analyser, anbefales følgende bok: Monkey Business. Den er skrevet av to analytikere som ble lei av Wall Street, hoppet av, og skrev bok om hvordan investeringsbankene kan vri tallene for å komme frem til et analyseresultat som passer dagens agenda.
Dette er underholdende lesning! Satte spesielt pris på hvordan forfatteren beskrev måten man lagde Discounted Cash Flow analyser:
"...reality is irrelevant. The projections should always show revenues going up and expenses going down."
 
 
Finansfeber har blitt lei av at de samme analytikerne og sjeføkonomene her på berget, om og om igjen slipper til med sine markedssyn og aksjeanbefalinger, uten å bli konfrontert av finansjournalistene om alle de gangene anbefalingene deres ikke har vært verdt papiret de er skrevet på.
Finansfeber er overbevist om at de fleste leserne forstår denne irritasjonen...
 
Som et tilsvar på disse irriterende og høyt gasjerte spåmennene, lanseres derfor en egen in-house-analytiker; Coco the Blind Monkey. Coco benytter seg av et eget utviklet analyseverktøy som han kaller The Golden Dice System, hvor 4-6  betyr "kjøp", og 1-3 gir ham en indikasjon på at det analyserte objektet skal ned...
 
Coco er hyret av Finansfeber for å komme med egne, konkurrerende anbefalinger, som tilsvar til "ekspertenes" egne råd.
 
Disclosure: Coco eier selv ingen aksjer i selskapene han dekker. Videre nevnes det at Coco kun tar ut lønn i bananer.